diumenge, 12 d’abril de 2015

Un 100 cim obligat, el Puigsacalm (1514 metres)!

El Puigsacalm o Puigsacau és l’elevació més prominent del conjunt que forma amb el Puig dels Llops, el Puig Corneli, les Agulles i els Castellets. Aquest grup presenta una abrupta i encinglerada cara meridional, produïda per una falla geològica, que la fa especialment vistosa des de la Vall d’en Bas.

El Puigsacalm doncs, de 1514 metres, és el punt més alt de la serralada transversal. Una muntanya emblemàtica que amaga molt bones vistes per la seva estratègica ubicació, a cavall de les comarques d’Osona i la Garrotxa. El Puigsacalm es troba al municipi de la Vall d'en Bas, a la Garrotxa, i permet vistes en totes direccions (Al Nord observarem els Pirineus Orientals; a l’Oest, la serralada del Cadí i el Pedraforca; A l’Est, la Garrotxa i la seva extensa quantitat de cims volcanics, i finalment, al Sud, el Montseny i la plana de Vic).

L'ascensió l'hem feta a través del Coll de Bracons, que és a 1132m, coronant dos cims: el Puigsacalm (1514m) i el Puig dels llops (1486m). Des d'aquest últim, descobrim el camí del pas dels burros a la tornada que és força entretingut i que mereix l'esforç del desnivell per l'espectacle aeri que ofereix vistes increïbles. A més, hi ha una zona del camí amb un pas equipat amb cordes de bon fer i que acaba de fer més atractiva la ruta d'uns 11 quilòmetres que es pot fer tranquil·lament amb unes 4 horetes.

100 cim d'Enfilades_el Puigsacalm
El Puigsacalm... 100 cim d'EnfiladesCap comentari:

Publica un comentari